"Den Gåtfulla Källans Hemlighet" del 2

Boken "Kalla Vingslag" är del 2 av berättelsen om "Den Gåtfulla Källans Hemlighet".

Presentation:

  Tomas Tor har hittat en gammal tysk bok, «Das Thor des Paradieses», som han själv har skrivit i sitt tidigare liv på 1800-talet. När han av nyfikenhet börjar översätta den, blir han mordhotad och utsatt för flera mordförsök. Den gamla boken innehåller nämligen farliga hemligheter som ett ordenssällskap vill komma åt.
 
 Under en nära-döden-upplevelse hamnar Tomas i sitt tidigare 1800-talsliv och får kunskap till sig som han senare får nytta av.
Han trotsar hoten och farorna och fortsätter det livsfarliga översättandet. Så småningom hittar han och hans gode vän, prästen Gudmar Kristenson, koder i bokens text. Dessa tycks leda till en hemlig grotta under Vatikanpalatset i Rom.

 Tomas, som i grunden är en sökare, ställer tvivlande frågor till sin vän prästen, som svarar med sin teologiska kunskap men också med sitt sunda förnuft. Deras diskussioner ställer många frågor på sin spets, men svaren blir intressanta inte minst tack vare att Tomas kontrollerar dem med sin slagruta.

 Kriminalkommissarie Gösta Svensson anar vem som ligger bakom alla mord och mordhot med anknytning till Tomas Tor. Men den skyldige tycks alltid slingra sig undan och klara sig från att bli fast. Gösta Svensson, som värnar om rättvisan, är förtvivlad. Skall då aldrig rättvisan segra?


 Är grottans existens under Vatikanpalatset bara en gammal sägen eller kommer Tomas och Gudmar med hjälp av koderna att hitta dit? Och kommer de trots motstånd från en elak påve och ett farligt brödrasällskap att slutligen finna den gåtfulla källans hemlighet?

Kundrecensioner:


Spännande blandning av livsåskådning och thriller

Finns det änglar? Har jag levat innan jag föddes? Kan vi träffas igen när någon dör? Torbjörn har översatt en bok från 1800-talet som han i en seans fått kännedom om att han skrivit själv i ett tidigare liv. För spänningens skull har han lagt in detta i en ramberättelse där dolda krafter vill hindra att boken blir översatt av hans alter ego Tomas Tor. De två böckerna i "Den gåtfulla källans hemlighet" hör ihop i en enda berättelse och är till största delen en "bladvändare" där många trådar är självupplevda. Språket i dialogen är i början något ålderdomligt, men snart flyter berättelsen på med full kraft. Handlingen utspelar sig både i nutid och dåtid, och övergångarna sker mycket naturligt. Partierna från 1800-talsboken är dock svårsmälta, men man kan med god behållning skumma över dem och ändå få en helhet som lämnar många funderingar över människans livsvillkor. Torbjörns båda böcker är en spännande blandning av livsåskådning och thriller, som är väl värda att läsa.

Inga Gunneflo:

En i sin genre udda och spännande bok. "1800-talsberättelsen"  ger på ett utomordentligt sätt relief åt händelserna i nutiden. Spänningen bibehålls hela tiden.

 

Information:Boken är nu slut på förlaget men 50 st numrerade och signerade exemplar säljs av ICA-MAXI i Ljungby från och med oktober månad år 2014. 

Ännu så länge finns  "Kalla Vingslag" dock kvar som e-bok och kan  köpas i internetbokhandel eller lånas på de flesta bibliotek. Pappersupplagan finns också till utlåning på biblioteken i Trollhättan och Ljungby.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.05 | 09:59

Mycket intressant!

...
03.06 | 23:47

Roligt att hitta hit. Så många besökare ni har - hoppas att de hittade Ing-Britt bilder! Ingegerd i Skogshöjden

...
21.03 | 20:01

Hej Torbjörn !

Jag tycker du är jätteduktig.
Jag har dock några ideer/tips som jag vill ta på telefon så att diskussionen blir dubbelriktad.

Ivan

...
30.08 | 19:43
Lyktstolpen har mottagit 11
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS